« Hokje | Voorpagina | Bommetjes »

Leugens

Dit schrijft Hanneke Groenteman :

Het is toch niet te geloven!
Minister Verdonk zag ik vanavond met die harde halve ogen een lege dop aan Kalu beloven, maar, erger nog: glashard bekend maken dat Taïda haar VWO niet mag afmaken in Nederland en onmiddellijk weg moet.
"Ze heeft gelogen," zei het Rita, en ze zei er weer zoiets moralistisch achter als "dat kunnen we in dit land niet tolereren." Weerzinwekkend.
Het kan niet en het mag niet mogen.
Volgende week verkiezingen, weliswaar gemeenteraads-, maar laat in alle steden de partijgenoten van Verdonk meebloeden, please!

Dit vind ik ervan en heb ik aan Hanneke gemailt.

Taïda, het 18 jarige meisje dat zo graag haar school wil afmaken, moet het land uit omdat ze volgens Verdonk heeft gelogen.
Ayaan Hirschi Ali heeft ook gelogen, dat geeft ze zelf toe.
Ze kwam niet vanuit Somalië maar vanuit Duitsland naar Nederland.
Toen iemand op tv haar daar vandeweek op aansprak was haar antwoord : ' Zulke dingen gebeuren maar daar gaat het nu niet om.'
De vragensteller wiens naam ik helaas kwijt ben, nam genoegen met dit antwoord en ging achteloos verder met het onderwep waar het gesprek eigenlijk over was begonnen.
Ayaan lult er dus overheen en geen mens die er wat van zegt.

Taïda mag niet haar school afmaken en moet het land uit, omdat ze gelogen zou hebben.

Ayaan Hirschi Ali mag lid blijven van de VVD, waar ook Verdonk lid van is én Ayaan mag in de Tweede Kamer blijven zitten én ze mag in Nederland blijven wonen omdat ze gelogen heeft.

Ik ga és een mooie datum zoeken om mijzelf aan een kruis te laten spijkeren, ik lieg namelijk ook.

Wanneer heb jij voor het laatst gelogen?32 reacties

Ik lief elke dag minstens een keer en elke dag mag ik blijven. De autochtone leugen wordt blijkbaar getolereerd.

urbain alpain, (E-mail ) (URL) - 01-03-’06 15:34

Waarom schrijf ik net op uw site lief ipv lieg, vrouwe mopperpot? Waarom?

urbain alpain, (E-mail ) (URL) - 01-03-’06 15:35

Maar in die tijd, was er nog geen Rita.
Ik sta volkomen achter Rita verdonk!
Ze doet haar werk en daar is niks mis mee.
Het is misschien allemaal zielig en dat zal verdonk ook wel vinden. Maar dat meisje wist, dat toen al en er was een soort gelijke school in haar eigen land…Plus dat ze fraude heeft gepleegt en daar is ze nog goed van afgekomen.Moeten wij doen, dan zit je levenslang er aan vast!
Trouwens ik heb je site door genomen, vond het zeer aangenaam!
Vriendelijke groet en misschien tot ziens……

elisa, (URL) - 01-03-’06 15:44

Ik lieg als ik zeg dat ik Verdonk velen kan.
Ik hou niet van liegen, maar in sommige gevallen worden onwaarheden leugens genoemd.
Taida heeft nooit gelogen, ze is via Frankrijk teruggekomen om haar school af te maken.
In Frankrijk woont namelijk ook familie van haar, zo kwam ze op dat idee.
Wat Verdonk nu doet gaat alle perken te buiten.

Renesmurf, (URL) - 01-03-’06 16:21

ik heb erg te doen met Taida, of ze nu wel/niet
heeft gelogen laat ik gewoon buiten beschouwing
(ja, ik weet dat het daarom gaat…maar tóch)
In bepaalde opzichten kan ik nij wel in Rita
verplaatsen, je moet nou een keer grenzen trekken
hoe wrang en schrijnend de situaties soms ook zijn,
helaas!

Wanneer ik voor de laatste keer heb gelogen?
euhm….als ik het al doe dan is het
een leugentje om bestwil, echt keihard liegen
is niet mijn stijl.
Maar iedereen liegt, niemand uitgezonderd!

sonja, (URL) - 01-03-’06 16:44

Niet. Er is mij altijd ingeprent dat het te zien is aan iemands voorhoofd en ik kreeg ook altijd te horen al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel, met andere woorden alles komt uit, dus bespaar je de moeite. Eerlijkheid duurt het langst.
(strenge ouders hè)

Jon, (E-mail ) (URL) - 01-03-’06 17:26

hoi mopperpot,

ehhhh ik maak er geen gewoonte van te liegen :-)))
je moet namelijk zo’n goed geheugen hebben:)) en dat is bij mij een beetje minder :))

ik denk… ik heb zo’n gevoel at het wel mee kan vallen met Taida…
die verkiezingen werken voor haar let maar op,
en anders…
mag ze bij mij komen schuilen :-))))

maak er een fijne avond van MPtje

klaproos, (URL) - 01-03-’06 18:48

Om iets te bereiken moet een mens wel eens liegen, maar als het uitkomt moet men ook de consequenties aanvaarden. Ik weet niet wanneer ik voor het laatst gelogen heb, maar als het gaat over zaken van levensbelang, zoals het mogen wonen in Nederland, kan men beter eerlijk zijn, want als er overwogen wordt om iemand hier te laten blijven wonen, dan verlies je alles als blijkt dat je niet eerlijk bent geweest. (blush)

Cyberjunk, - 01-03-’06 18:54

Het gaat er mij totaal niet om, of zij nu gelogen heeft of niet. Het gaat er mij om, dat zij over 2 tot 3 maanden Nederland had kunnen verlaten MET een diploma. Dat wordt haar nu ontzegd. En dat, terwijl zij jaren hier heeft gewoond, totaal was ingeburgerd.
Dat zij misschien via een verkeerde weg Nederland weer is binenngekomen kan ik me levendig voorstellen. In haar land zou ze volledig moeten omschakelen, hier heeft ze alles bijna afgerond. Haar wordt nu een toekomst ontzegd.
Wat ik me hierbij ook afvraag, is zij nu benadeeld door alle publiciteit? Durft minister Verdonk niet meer haar VWO diploma te laten afronden uit angst voor haar “gezicht”?
Jammer, ze zou bij mij veel menselijker overkomen als zij Taida wel toestemming had gegeven. Wat zijn 2-3 maanden voor haar? Zeker als je ziet hoelang zij erover heeft gedaan haar uit te wijzen. Voor Taida maken die paar maanden wel een groot verschil uit…

Geertje, (E-mail ) (URL) - 01-03-’06 19:40

Ik lieg niet. En áls ik lieg dan ga ik dat er niet hardop bij zeggen. Dat doen anderen wel voor je als ze de kans krijgen…

Ruwina, (URL) - 01-03-’06 20:02

Je kunt lekker mopperen, maar ik voel wel met je mee. Ik probeer zo weinig mogelijk te liegen. Want ik heb geleerd dat: Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaald hem wel!
Maar een leugentje om bestwil is soms beter.

Hiltsje, (URL) - 01-03-’06 21:17

Ik dacht er vandaag ook nog over na en wilde er al een stukje over schrijven. Regels zijn regels weetik wel, en er moet duidelijkheid zijn voor gelijke behandeling. Maar toch denk ik dat onze maatschappij te ver aan het afdrijven is in regeltjes. Van een afstand bezien hebben we het over mensen die er alles voor overhebben om naar Nederland te komen. En dan zetten wij ze, gerechtvaardigd, uit omdat ze het niet volgens de regels gespeeld hebben (met een glimlach hun op deze fout betrappend, dat scheelt weer een gedetailleerdere motivatie). Dan kunnen we niet eens de termijn een maandje verlengen. Want als je eenmaal daaraan begint…

Verdonk moet wel vanwege de regels en het verleden en predikt zichzelf toe dat ze het goed doet. Maar ze gaat wel steeds meer achter de regeltjes aanlopen, zonder eens terug te stappen naar het menselijke niveau.

En liegen is niets anders dan je begeven op het raakvlak van meerdere momenten, zienswijzen en sturing van interpretatie. Heel menselijk dus.

stukje, (URL) - 01-03-’06 22:14

Verdonk haar acties zijn echt beneden peil. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die met droge ogen kunnen beweren dat ze achter Verdonk staan. Van de hoeveelheid geld die inmiddels is verspild aan rechtszaken e.d. had dat kind al 4 keer haar hele VWO kunnen overdoen. Dit is echt zó zinloos…

Mm.., (URL) - 01-03-’06 23:22

De familie van Taïda kreeg en paar duizend euro als oprotpremie mee. Taida heeft liever haar VWO diploma. IK gun het haar van harte!of ze nou gelogen heeft of niet. Precies zoals jij het zelf al zegt Bassie, Ayaan Hirschi Ali heeft ook gelogen/liegt ook en die mag wel blijven. En uiteindelijk heb ik meer “last” van Ayaan Hirschi Ali, dan van Taïda Pasic.

Suzanna, (URL) - 02-03-’06 07:00

Tja, als je de regels niet volgt van ons land en dan ook nog liegt ben ik het wel met Verdonk eens en moeten ze beide terug…!

Essie, (URL) - 02-03-’06 08:29

over meten met twee maten gesproken.. wordt er beroerd van.

herman, (URL) - 02-03-’06 17:57

Er wordt met 2 maatstafen gerekend, en wat denk je van verdonk zelf?…. Dat is een geboren leugenaar.

Sjoukje, (E-mail ) (URL) - 02-03-’06 18:57

Weet je, ik vind het heel moeilijk een oordeel te geven.

karin, (URL) - 02-03-’06 19:43

IEDEREEN DIE LIEGT MOET DAN MAAR HET LAND UIT TE BEGINNEN BIJ DE REGERING

kamira, - 02-03-’06 19:51

goh, het gaat er hier flink op zeg. maar ondertussen werkt de googlebom van walter als een tierelier. en daar heb ik weinig problemen mee of ik zou moeten liegen.

ivo victoria, (E-mail ) (URL) - 03-03-’06 11:17

Het is nog veul erger! Ayaan propageert dat iedereen (en dan wijst ze met nadruk naar haar voormalige landgenoten) die op dezelfde wijze als zijzelf Nederland binnenkomt per ommegaande teruggestuurd moet worden.

Eric, (E-mail ) (URL) - 03-03-’06 11:44

ik weet niet wanneer ik voor het laatst een leugen verteld heb… maaar vind wel sneu dat ze dat meiske der school niet aflaten maken… laat der dan tenminste de school afmaken en stuur er dan terug als ze dan toch moet.. maar ja… vind zoiezo ma raar inelkaar ziteen de maatschappij…

fijn weekend

kim, (URL) - 03-03-’06 12:12

Ik vind het een beetje dubbel van dat meisje, ze kost de staat niks begreep ik , en dan denk ik: laat haar nog even die school doen, zij WIL tenminste. Er zijn er zoveel in het land die heel veel kosten en NIETS willen en die mogen wel blijven…
Aan de andere kant was ze al een keer uitgezet, dus om dan toch weer terug te komen terwijl ze wist dat ze eruit was… ikweenie, ik vind het dubbel, maar van mij persoonlijk mag ze de school afmaken.

Stoom, (URL) - 03-03-’06 15:02

En liegen doe ik nooit!
(oeps, was dit mijn laatste leugentje?)

Stoom, (URL) - 03-03-’06 15:03

Ik lieg ook nooit, ik ben alleen creatief met waarheid…

net als Ayaan.

MegaN, (URL) - 03-03-’06 16:47

Weet je. Het gaat vooral om het feit dat ze 7000 euro vertrekpremie heeft gekregen (heozo ze kost de staat niks) en daar vervolgens 4000 euro van heeft aangewend om valse papieren e kopen en weer terug te keren. Wist je dat ze op de Nederlandse Ambassade in Begrado Nederlands Staatsexamen kon doen om zo alsnog haar VWO diploma te krijgen (echt waar!). Dat had minder dan 4000 euro gekost. Nee, ik kom misschien hard over maar ze heeft de boel bedonderd. En dit zijn de consequenties!

Penguin, (URL) - 03-03-’06 18:05

Heb je het laatste nieuws gelezen, van minister Verdonk?
Dat christelijke en homofiele Moslims weer veilig terug mogen keren?
Wanneer is het 2007?

Geertje, (E-mail ) (URL) - 03-03-’06 18:12

Wat een sterk voorbeeld! Kan Verdonck daar niet eens op aangesproken worden! Niet dat Ayaan van mijn het land uit moet, helegaar niet, ik vind het een majusteuze vrouw ( ben het veelal niet met haar eens, maar dat zegt niets over de vrouw die ze is).

Maar goed je vraag, wanneer heb ik voor het laatst gelogen. Nu ja, zo net nog, ik lieg de hele dag door. Heb er jarenlang veel moeite mee gehad, begin het nu te accepteren dat liegen nu eenmaal “algemeen geaccepteerd gedrag “ is, sterker. Het wordt van je verlangd! In werksituaties, in relaties , in vriendschappen, in sociale contactne. Ik loog net “een fijn weekend”…het boeit me niet of het meisje achter de kassa een fijn weekend heeft of niet. Nu ja, in die zin natuurlijk wel, dat ik haar ( net als ieder ander levend wezen) vrede, rust en geluk toewens. Maar specifiek dat ik nu oprecht zeg “heel fijn weekend”, nee! Ook dat is dan liegen, nie?

search, (URL) - 03-03-’06 18:30

Hey Bassie,
Wat je aanhaalt in je reactie op onze site is helemaal waar. Helaas kan ik niet meegaan met jouw stelling over Rita Verdonk. Ik zou willen dat ons kabinet uit meerdere Rita’s zou bestaan want zij geeft tenminste een eerlijke mening die voor iedereen duidelijk is.
Groetjes van Bert en Wil.

Bert, (URL) - 03-03-’06 23:35

Ik lieg nooit……..daar ben ik veel te open en eerlijk voor,helaas het zou goed voor mijn gezondheid zijn als ik eens kan liegen,er word wel vaker misbruk gemaakt van eerlijk mensen.
Geef Rita eens een schop over de grens bassie…………ik wacht al zolang!!!
Knussels

els vos, (E-mail ) - 06-03-’06 14:23

Ayaan Hirsi Ali is een geweldige vrouw. Wie dat niet ziet, is stekeblind.

Alie, (URL) - 14-03-’06 16:08

Nederland moest zich schamen zo een politiek te voeren dat men moet liegen om te OVERLEVEN.Ayaan heeft het al gemaakt, ze heeft nu landen(met breder inzicht) genoeg om haar op te vangen.

felemo, (E-mail ) - 15-05-’06 00:24


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.