« Karel deel 12 | Voorpagina | Karel deel 14 »

Karel deel 13

‘Nou, ik ben bij de bieb geweest hoor de Boer.
Je schrijft leuke stukkies, dat moet ik eerlijk zeggen.
Op die bladzij van Nu.nl stond wel meer wat interessant is trouwens, heb je dat gelezen over die enge plaatjes op de sigaretten?’ zei Arie toen ik binnen kwam.

‘Ja, inderdaad.
Leuk stukje is dat, minister  Hans Hoogervorst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, VVD-man, heeft besloten om geen enge plaatjes op pakjes sigaretten te gaan zetten volgend jaar.
Is ook nergens voor nodig volgens mij.
Een verwijzing naar mijn site www.bassiedeboer.nl, lijkt me ruim voldoende en dan met name naar het schrijfsel “Komt een vrouw bij de dokter” uit Januari 2006.
Daar word ik door de neuroloog gewaarschuwd, de laatste waarschuwing die wel erg laat is gekomen maar gelukkig toch nog op tijd om het laatste deel van mijn leven niet volledig kwijlend in een karretje door te brengen.
Wat er op die pakjes sigaretten en alle andere rookwaren zou moeten staan is niet de tekst “ROKEN IS DODELIJK.”
Welnee, dat is helemaal niet waar, je gaat er niet dood van, dat mocht je willen!
Het zou de meest gemakkelijke vorm van  vrijwillige euthanasie zijn, dan kon het gezeik daarover ook gelijk stoppen.
“ROKEN MAAKT JE INVALIDE  EN ONGELUKKIG” dat moeten ze erop zetten, want dat is wat er met je gebeurt.
Je aderen in je benen slibben dicht waardoor je altijd pijn in je benen hebt, een deel van je longen sterft af omdat je jezelf een dubbele longembolie rookt want alleen pijn in je benen vond je niet genoeg, je stikt bijna, nog is het niet genoeg, je blijft maar roken en je hersenen sterven af of je krijgt kanker, je wordt depressief omdat je door de neuroloog geadviseerd wordt om nu toch echt te stoppen.
Je wordt door je eigen lijf héél langdurig gemarteld.
Uiteindelijk lukt het je met hulp van een therapeut om uit je depressie te komen maar ondertussen is je vrouw bij je weg want die kon het niet meer aan en je stort opnieuw in een depressie.
“ROKEN IS NIET DODELIJK”  dat mogen ze van mij op die pakjes zetten.
Of een foto van mij, ik ben héél eng’ zei ik met een grote grijns.

Wordt vervolgd.dertien reacties

roken of het geloof, daar ga ik niet op in. meestal draaid dat op ruzie uit.

bep, (E-mail ) - 26-05-’06 17:23

Ga je nou al je logs onder de titel ‘Kareltje’ publiceren? Ik wil gewoon over Kareltje lezen en over Aal! En ik maar scrollen, scrollen, srollen… maar niks :-(

Goentah, (URL) - 26-05-’06 18:55

De nagel op de kop! Sjiek geschreven, Kareltje of niet.

AnamCara, (E-mail ) (URL) - 26-05-’06 21:39

Hoi mopperpot…lief dat je een bezoekje aan mn loggie gebracht hebt… is zeker zo netjes van mij er een terug te doen…zo te zien ben je een rokende mopperpot, die waarschijnlijk van Huub zijn loggie komt… tof.
Mocht je niet weten wie Huub is…ook goed hahahah.
Binnenkort zal ik eens de tijd gaan nemen je site door te lezen, van wat ik in de snelligheid ( zelf verzonnen woord )gelezen hebt kan je goed met het toetsenbord overweg….

In elk geval een fijn weekend…gr Lieke

Lieke, (URL) - 26-05-’06 23:26

Eindelijk ook een schrijver die zijn hobbie verstaat. oma

oma, (URL) - 27-05-’06 00:11

hmm geen kareltje vandaag maar dat maakt niks uit volgende x weer beter.

groetjes kim

kim, (E-mail ) (URL) - 27-05-’06 11:40

Ik vind het best een leuk idee om ook levensbeschouwelijke momenten in dit poezenepos op te nemen. Wat die foto op die pakjes betreft: mochten wij beiden naast elkaar op zo’n pakje prijken dan kon de tabaksindustrie haar matten wel rollen.

urbain alpain, (URL) - 27-05-’06 14:59

Eindelijk weer eens bijgelezen!
Leuk dat samensmelten van je verhalen met de actualiteiten!
Fijn weekend!

Geertje, (URL) - 27-05-’06 23:52

Dank je wel voor je licht….namaste….en deze boodschap over roken die komt ook als een bliksemslag binnen….heb heel lang niet gerookt…ben weer even begonnnen…spijt van…door een depressie maak ik mijzelf wijs….ook jaren geleden longembolie gehad….een dubbele…nee liever niet…dit komt binnen zeg….maar een zegen zo recht voor zijn raap….kan en wil ook niet anders dan deze boodschap mijn hersens ervan te overtuigen…dat het wel weer mooi is geweest met dat roken….was mezelf bewust dat het maar voor even was…maar nu kan ik er niet meer onderuit….stoppen en weer zonder ademnood op de fiets tegen de wind in….dank je wel…groetjes….ammananda

ammananda, (E-mail ) (URL) - 28-05-’06 16:52

Dank voor je bezoek en je reactie;
compliment met je site/logs;
je schrijft niet onverdienstelijk;
een aparte, persoonlijke stijl die
(gelukkig)weinig leeftijd(groep)
gebonden is.
vr groet,
cw

corw, (E-mail ) (URL) - 28-05-’06 17:59

Als we iedereen nou overtuigen dat roken erg slecht is, dan stopt iedereen met roken en mogen wij dus weer meedoen in het spelletje van heel veel belasting betalen!! :}

Raquim, - 28-05-’06 20:35

Ze moeten dat verslavende spul dat in rookwaar zit gewoon verbieden, en dan zien we wel welke mensen echt vrijwillig roken!

Tja, een verslaving beginnen de mensen zelf, maar daarna kunnen ze er ook niks meer aan doen.

Renesmurf, (URL) - 28-05-’06 22:18

Ik krijg het thuis niet aan het verstand hoor, HELUPPP haha, Hij moet buiten roken, ik vind het stinken , de kleding en de kapstok stinkt, de auto , alles en dan dat eeuwige gerochel smorgens en maar vluimen haaaaaaaaaaaahahahah

alice fox, (URL) - 30-05-’06 16:19


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.