« Karel deel 67 | Voorpagina | Karel deel 69 Vrijhei… »

Karel deel 68

Daar was ‘ie dan, 7-7-7, de magisch genoemde datum, over de hele wereld met muziek omvat om iedereen op de problemen rond het milieu te wijzen.
Ergens speelde iemand in het donker, dat vond ik een mooi statement.
Vraag me niet wie want dat heb ik allemaal niet bijgehouden.
Het milieu, dat door ons naar de kloten geholpen wordt omdat we te belazerd zijn om naar de glasbak te lopen en het oude papier in de papierbak te donderen.
Nou ja, jij dus want ik doe dat allemaal wel.
Omdat jij de pc dag en nacht aanlaat terwijl je ligt te snurken, de tv op standby, de verwarming hoog, het licht op de plee nog aan.
Omdat we in benzine zuipende auto’s rijden, omdat we ons laten naaien door de overheid want je maakt mij niet wijs dat een auto niet op water kan rijden.
Ik meen zelfs bijna zeker te weten dat die auto allang is uitgevonden, daar staat me iets van bij.
En dan wil ik voorstellen dat we op regenwater gaan rijden want daar hebben we ruim voldoende van tegenwoordig.
De zon, mijn goede vriend, laat zich nog maar zelden zien, is als de dood dat ‘ie overwerkt raakt met al dat water dat ‘ie moet verdampen.
Ik geef het je te doen, ik zou me ook zo nu en dan ziek melden of misschien zou ik wel een volledige burn-out oplopen zeg.
Het idee alleen al dat je in je eentje al dat water moet verdampen, ik word bij voorbaat moe.

De hybride auto is in opkomst, daar moeten maar liefst twéé motoren in, dat schiet dus ook niet op, water moet er in die dingen, geloof mij maar.
Dan kan de zon weer effe relaxen, dan komt het allemaal wel weer goed.
Zo niet gaan we de tweede ijstijd tegemoet, daar zie ik weinig heil in, ik heb de pest aan kou.
Kou is ook de pest voor mijn lijf, ik kan me soms amper bewegen als ik het koud heb, alles slaat op tilt, ik kan ook niet schaatsen…..
Hoe moet ik mij in godsnaam verplaatsen als de hele boel bevriest, hoe moet ik mij warm houden, bont mag immers ook niet meer.
Ik voel een lichte paniek opkomen maar ik zal het opnemen met onze waterprins, misschien kan ik een bontje van z’n moeder lenen.
Dat is ook zoiets, ik vind dat een koningin een voorbeeldfunctie heeft en niet met bont zou moeten lopen, het zal wel aan mij liggen dat ik daar niets van begrijp.

Doe mij een lol, gooi je glas en papier in de daarvoor bestemde bakken, zet je pc  en andere apparaten uit, recycle waar mogelijk.
Probeer je voor te stellen dat je zelf over, pak ’m beet tweehonderd jaar, hier weer terugkomt, dan wil je toch niet dat er niks meer van over is.
Laat mijn ‘kleinkinderen’ en het ongeboren tweede kleinkind van een goeie vriendin hier ook nog een beetje plezier hebben, op die aardkloot.

Karel ligt op mijn schoot, dat is lekker warm, neem gewoon een kat, dat scheelt in de verwarming.
Ik zal wel heel oud lijken maar ik moet opeens denken aan liedje van Lou Bandy : Zoek de zon op dat is zo fijn………acht reacties

De zestiger jaren maken gewoon een revival mee… Voor de nieuwe jeugd.

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 10-07-’07 22:16

ben het met je eens bas.

bep, (E-mail ) - 11-07-’07 10:33

Zo De Boer! Ik heb geweldig genoten van dit verhaal. Ik sta met mijn kin op mijn voeten uit bewondering voor de manier waarop je dit hebt verwoord!

Moi, - 11-07-’07 23:29

Who looks outside… dreams ,
who looks inside… awakes . (C.Jung)

Haridi, - 12-07-’07 10:22

De koningin staat boven het volk, en volgt de nederlandse wet, van de wet mag dus bont gedragen worden.
Schande, maar ja, het ging nu om het klimaat.

Renesmurf, (URL) - 12-07-’07 17:47

Net fietste ik terug van de winkel, en er kwam een dikke vrouw op een brommer voorbij. Ik voelde me verheugd dat mijn fiets zo lekker stil was en niet stonk.
Hybride auto’s zijn geen grote stap vooruit, daar geef ik je groot gelijk in. Het rijden in een Prius is een excuus om je gedrag niet aan te hoeven passen.
Uiteindelijk is er maar één energiebron die altijd door zal gaan en dat is de zon. Wind en waterkracht worden immers ook door de zon aangedreven. Er zijn op dit moment ook pogingen om aardwarmte te exploiteren, en mijn vraag daarbij is hoe lang zo’n systeem stand houdt. Je haalt op de een of andere plek warmte naar boven maar daar koel je de aardkorst dus af. Moet je dat systeem dan zoetjesaan dieper de grond in slaan, om maar eens een vraag te noemen.

Niet alle katten willen op schoot zitten. Maar er zijn gelukkig ook honden die het proberen. Alleen gaat dat niet zo goed. Honden zijn veel minder soepel en kunnen zichzelf niet goed tot een bolletje oprollen.

wat betreft mail: Last van spam gehad? Kijk eens naar mijn contactformulier.

plutone, (E-mail ) (URL) - 13-07-’07 09:23

Your’s is a point of view where real intelligence shines thrgouh.

Betty, (URL) - 25-09-’12 02:09

3cDfa1 qiuslabuixsd

mmzlafxvtv, (URL) - 25-09-’12 18:49


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.