« Karel deel 68 | Voorpagina | Voor jou »

Karel deel 69 Vrijheid

PVV, ofwel Partij Voor de Vrijheid zo heet de partij van Geert Wilders.
Nou moet ik bekennen dat ik de ballen verstand heb van politiek maar ik heb toch een lichte twijfel wat betreft het verstand van Wilders.
Ik loop er al een tijdje mee rond en kan het simpelweg niet langer voor me houden.
Wilders heeft een compleet foute naam aan zijn partij gegeven.
Hij is namelijk helemaal geen voorstander van Vrijheid met een grote V.
Hij predikt juist beknotting van Vrijheid.
Wat hij doet is b.v. eisen van Minister Ella Vogelaar dat ze haar uitspraken terugneemt, doet ze dat niet dan zal hij een motie van wantrouwen indienen.
Vogelaar beweerd dat onze cultuur over een aantal eeuwen omschreven zal worden als een land met Joods-christelijke-islamistische traditie.
Let wel, over een aantal eeuwen hè.
Ik vind dat niet zo gek bedacht.
We woonden hier volgens het CBS, in de maand mei met 16 369 056 mensen en ongeveer een miljoen is moslim.
Het lijkt mij dat het aantal moslims beslist niet zal verminderen, de kans op vermeerdering is groter.
In 1950 woonden we hier met 10 026 773 mensen, een vermeerdering van ruim 50 procent en ook toen al waren daar denk ik moslims bij.
De kans dat alles hetzelfde blijft is ongeveer nul.
Dus Ella Vogelaar zal met haar bewering een kans hebben van, laat ik zeggen 99,9 procent.
Wilders wil zijn wil opleggen, dat is dus verre van zijn, waarschijnlijk best goed bedoelde, streven om iets over vrijheid te verkondigen.
Hij hoeft het niet leuk te vinden maar dat is natuurlijk een heel ander verhaal en dat mag ‘ie best vertellen.
Ella vertelde in het interview in Trouw, de Verdieping,  nog iets over het ‘handenschud verhaal’
Zij zou er niet zo’n punt van gemaakt hebben.
Er is geen ontkomen aan, er leven in één land 16 369 056  mensen die andere meningen hebben, een enkeling is het met elkaar eens, we zullen ons moeten aanpassen aan elkaar.
Als we nou mekaar gaan begroeten met ‘Namasté’ is het probleem van het handen schudden ook meteen opgelost.

We leven hier in een vrij land, je mag hier denken en zeggen wat je maar wil.
Ella dus ook maar die wordt nu bedreigt met een motie van wantrouwen, alleen omdat ze iets zegt wat Wilders schijnbaar niet zo’n leuk idee vindt, gelukkig zijn dat ook maar woorden.
Hoezo Partij Voor de Vrijheid?

Nee Karel, jij hebt ook geen vrijheid, jij komt niet verder dan het balkon.

Wordt vervolgd.vijf reacties

Dat Namaste houden we er geloof ik maar in. Dat lijkt me een redelijk alternatief om iemand te begroeten…

V@nM@n, (E-mail ) (URL) - 15-07-’07 23:03

Een betere naam zou zijn geweest: PVO – Partij voor de Onvrijheid. Ik word altijd licht onpasselijk als ik Wilders en zijn napraters zie en hoor. En ik heb ook nog de gevaarlijke mening, dat ik een multicultureel land juist leuk vind. Mij loopt niemand in de weg, ik vind het mooi om veel culturen bij elkaar te hebben, we kunnen er enorm veel van leren. Alleen moeten we dat willen. Zolang we een andere cultuur per definitie blijven zien als een gevaar zie ik het niet goedkomen. Maar hopen mag altijd. En dus doe ik dat. Goed verhaal, bdb!

Moi, - 17-07-’07 16:33

Wilders benoemt onderbuikgevoelens bij heel veel mensen. Bij de verkiezingen behaalden hij en Verdonk samen bijna 30 zetels. Er zit bij Nederlanders dus veel angst, onvrede, whatever it is. Daar zal de politiek een antwoord op moeten vinden en snel ook.

Henri, (E-mail ) (URL) - 18-07-’07 08:50

Het aantal moslims was in 1950 zeker geen 50% van die miljoen. Wilders is een beste vent, maar af en toe vertaalt hij het net even te grof wat mensen voelen (denk ik).
Hij staat voor vrijheid en denkt dat die er over een tijdje niet meer zal zijn, als inderdaad het land geregeerd zal worden door mensen die hun normen en waarden mee hebben gekregen vanuit de fundametalistische landen als o.a. Syrie-Iran- Libie- en andere
Als dit zou gebeuren zijn wij onze vrijheid zeker kwijt.
overigens hebben we dan ook geen politieke partijen meer.

lina, - 06-09-’07 21:32

hoy ik heb een probleem ik heb de nokia n95.ik heb eerst bt er op gezet toen gpsd en tmotom 6.02.Tomtom werkt goed als ik een externe muis gebruik.bt zecht device present.En gpsd vind ook de satalieten.Maar de tmotom kan niet de satalieten vinden.ik heb de tmotom in gesteld dat hij via een andere muis moet zoeken.dan selekteer ik binpda.En in de tel instellingen heb ik bluethooth gps uit gezet.Dus zoals je hoort heb ik alles geprobeert maar nog werkt het niet.wie weet de op lossing.??

Pratima, (URL) - 25-09-’12 17:41


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.