« Voor T. | Voorpagina | Vloeken »

Ze komt!

Wie gaat er met ons mee uit eten?

Nog een paar weken dan is ze weer in het land.
Ze is gesloopt maar terecht apetrots.
Ze heeft zich uit de naad gewerkt.
Ze gaf haar pas opgestarte bedrijfje op.
Ze liet alles en iedereen die haar lief was achter om in Peru een timmerwerkplaats op te zetten voor kansarme jongens, snotneuzen, lijmsnuivertjes zitten erbij, kansarme en dakloze kinderen.
Dat werd een enorm succes.
Vervolgens startte ze een handwerkproject voor meisjes en leert ze hen voor zichzelf op te komen.
In haar vrije tijd ging ze baby’s  verzorgen in een kindertehuis.
Kinderen ontluizen, knuffelen, vertroetelen.
Ze doet het met liefde.
Alles heeft ze gegeven en nu heeft ze een paar weken vrij voor ze naar Nederland komt.
Ze moet haar accu opladen, dat heeft ze hard nodig om weer terug te kunnen gaan.
Lees hier haar laatste verhaal.

http://klusjuf.waarbenjij.nu//site/index.php?page=message&id=2492242

Of hier hoe mijn actie begon.

http://www.bassiedeboer.nl/archive/2007/09/05/karel_deel_70#comm

Ik startte een actie om geld in te zamelen want haar projecten mogen niet stoppen.
Als je één tientje stort op haar rekening maak je kans om op mijn kosten met haar, mij én haar collega klusjuf uit eten te gaan in Amsterdam.
Grijp die kans om zo’n fantastisch mens te ontmoeten, als ze terug is zal zij een naam trekken, dan maken we met de winnaar een afspraak voor de datum.
Of grijp die kans omdat je mij zou willen ontmoeten, ook goed maar stort in elk geval één tientje voor een prachtig project.

Ik daag mijn lezers uit om tenminste tien euro te storten op de rekening van de klusjuf, Karin van der Waals, giro 5229961, Amsterdam.
Vermeld erbij dat je op deze actie reageert, “actie bdb voor peru” is voldoende.
Met één van hen, de klusjuf zal dat bepalen, zullen wij uit eten gaan bij restaurant Moeders http://www.moeders.com/ op mijn kosten.

Ik ben apetrots dat ik de klusjuf heb leren kennen en dat ik een heel klein steentje kan en mag bijdragen aan de goeie dingen die zij doet.

Nee, Karel gaat niet mee, die eet thuis.twee reacties

Hoi lieve de Boer,
Een kleine correctie, ik heb de handwerkopleiding niet opgezet, die bestond al. In de handwerkopleiding heb ik een project marketing gegeven om de meisjes wat meer zelfvertrouwen en stevigheid te bieden. Dat zou niet terrecht zijn naar Mama Alice. De Timmerwerkplaats dat is wél mijn kindje.

Ik zie je snel, gaan we lootjes trekken!!! Ik ben benieuwd wie eraan schuift bij Moeders…

Heel veel liefs van Karin de Klusjuf.

Klusjuf, (E-mail ) - 16-05-’08 15:21

Symbiose is natuurlijk een almeegen voorkomende vorm van boeren bedrijf in de natuur. Je kan het ook omkeren: Het boerenbedrijf is een vorm van de biologische symbiose. Het is immers de vraag wie de leidende partij is en wie de afhankelijke partij is: De mens of de tabaksplant; de mens of het graangewas. Maw je kan stellen de plant is de baas die de boer aan het werk zet. In dit geval is er waarschijnlijk sprake van endosymbiose, een evolutionair verschijnsel zoals beschreven door Lynn Margulis. Waarom sommige amoeben endosymbiotisch zijn en anderen niet heeft er waarschijnlijk mee te maken dat het bij je dragen van bacterie sporen ook nadelen kan hebben. Niet alle bacterien zijn even vriendelijk, sommigen produceren zeer sterke gifstoffen. Blijkbaar is het voor de amoeben toch de moeite waard om zo’n risico te nemen. Dat risico wordt dan weer kleiner als alleen een deel van de amoeben de bacterie sporen dragen en misschien zijn die ook wel resistent tegen het gif.

Gabriel, (URL) - 25-09-’12 18:22


(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.