« Karel deel 83 | Voorpagina | Stik »

Karel deel 84

Nummer 98 werd binnen geroepen, dat schoot dus al lekker op. Toen die naar buiten kwam ging het helemaal hard, de nummers 99 tot 102 waren spoorloos. Een blonde langharige jonge meid was nummer 103.
Zij van de sjowarrema ging met haar man mee naar binnen.
U kunt hier Uw jas ophangen zei de man in witte kleding tegen mij.Ik deed wat hij zei.Zegt U maar jij tegen mij, zei ik nog.
Ik moest plaatsnemen in een transparante cabine en werd verzocht zo hard mogelijk te blazen op een wit mondstuk in die cabine.
Hij rommelde wat aan de apparatuur. Ik blies braaf.
Ik deed mee aan de longfunctietest van de Wereld COPD-dag, georganiseerd door o.a. het Astmafonds. Ik weet dat mijn longen niet meer zijn wat ze ooit waren en vroeg me af of hoe de vlag erbij hing.
Rook je, vroeg hij. Ik voelde het schaamrood naar mijn kaken gaan.Heel even vroeg ik me af of ik erom zou liegen, uit schaamte eigenlijk, ik weet dat ik niet moet roken en het is geen enkel excuus maar omstandigheden in mijn leven hebben ervoor gezorgd dat ik toch weer ben begonnen. Liegen heeft geen zin natuurlijk.Ja, zei ik, wel zo weining mogelijk maar zeker als ik met een leuke moslima an een biertje zit. Hij glimlachte, heb je d'r ook gezien?
Ik moet je adviseren om contact met je huisarts op te nemen, zei hij.
Dat vermoedde ik al.
Hij schreef een kaartje met de stand, ik bedankte hem.
Thuis belde ik direct naar het gezondheidscentrum en maakte een afspraak met de huisarts.
Nee Karel, ik ga niet weer een poging doen om te stoppen.Geen reacties(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.