Zondag 03 Mei 2009 at 4:28 pm TINA

Tina Turner komt naar Nederland, zei ze ongeveer een jaar geleden. Ja hoor natuurlijk schatje, die is bijna 70, lachte ik. Echt waar, ik heb het gezien op van die borden in Spanje! Billboards? Van die enorme borden? Ja, echt, ik weet het zeker, je moet internetten! Ik startte de pc en binnen enkele minuten had ik twee kaarten voor 22 Maart 2009 besteld, de 21 ste was al uitverkocht, de definitieve afscheidstournee van Tina Turner en wij zouden getuige zijn, ik voelde me stinkend rijk, temeer omdat we in 2000 zo'n spijt hadden dat we niet naar haar optreden in Groningen waren gegaan.
Een paar dagen later belde ze, mijn dochter wil eigenlijk ook wel mee.Ik belde een vriendin die ik ervan verdacht eigenlijk ook wel mee te willen. Via de telefoon vroeg ik de mevrouw of het mogelijk was om nog 2 kaarten in hetzelfde vak te bestellen. Dat ging helaas niet, wel vlakbij, 4 staanplaatsen hadden we nu, in de hoop dat zij en ik het zouden redden om zolang te moeten staan, we hadden nog ruim 10 maanden de tijd voor herstel.
Eindelijk was het zover,na een filevrije autorit naar Arnhem met koffie en gebak onderweg, natuurlijk Tina in de cd-speler, arriveerden we bij het Gelredome.
Uit ervaring weten we dat de etenswaren die op het terrein verkocht worden, danwel uitverkocht danwel niet te vreten én achterlijk duur zijn, dus hadden we lekker belegde broodjes en pakjes drinken mee, een vroeg diner in de auto, simpel maar lekker.
De dochter en de vriendin hadden behoefte aan een wandeling langs de stalletjes met merchandise, wij spaarden onze energie.
Kijk effe wat zo'n T-shirtje kost, vroeg ik. Dat bleek 30 euro te zijn, ik besloot dat het boven mijn budget ging.
Om 18 uur gingen de deuren open.Tijdens de tassencontrole was er geen probleem maar even verder werd ze terug geroepen.De wandelstok die ze bij zich had eindigt aan één kant in een uitklapbaar stoeltje en aan de andere kant in een scherpe punt die je in het gras kan prikken. Het spijt me maar die mag niet mee naar binnen, zei de man. Maar ik kan niet de hele avond staan, ik ben geopereerd aan mijn knie en het is nog niet in orde. U mag hem bij mijn collega inleveren, U krijgt een bewijsje wat U binnen kan laten zien en dan krijgt U en Uw begeleider een zitplaats aangewezen, mooie plaatsen, zei hij met een knipoog.
Wat een mazzel, we kregen inderdaad prachtige plaatsen, vlakbij het podium. Jammer voor de anderen, dat wel.Tijdens het voorprogramma zijn we nog even bij hen blijven staan maar we hadden wel door dat we dat niet de hele avond gered zouden hebben.
Om kwart over 8 begon Tina, de zaal werd gek, wij ook, wat een enthousiasme, fantastisch! Ze is een ietsepietsie dikker geworden, onze Tinus, ze kan het hebben, het staat haar goed dat vollere, het blijft gewoon een lekker wijf. Ze zong haar grote hits en danste als een jonge meid, ze deed niet onder voor haar dansende begeleidsters van rond de 30,in de pauze kwam de vriendin 2 biertjes brengen. Na de pauze deed Tina een aantal nummers zittend, dat mag als je 69 bent maar later bleek dat ze toen energie aan het verzamelen was voor een knallende finale, doodeng zoals ze op haar naaldhakken over de uitschuifbare catwalk rende, Wat een kracht, wat een vechter,wat een wijf! Een voorbeeld voor menig mens.
We hebben genoten en op weg naar de uitgang natuurlijk het wandelstokje nog effe opgehaald.
Die avond werd de dvd opgenomen, natuurlijk schaffen we die aan en zullen dan weer genieten van dit fantastische mens, ik kan geen genoeg van haar krijgen en ik ben niet de enige, ik heb bijna spijt dat ik niet naar het extra concert op 2 mei ben gegaan;)
Klik en geniet van wat filmpjes op YouTube http://www.youtube.com/watch?v=JZxfAhSi7XI&NR=1
TINA, je bent en blijft SIMPLY THE BEST!

Bassie - Zes reacties - #